strandweer op eerste recreatief sportevenement

Tropische temperaturen op Lo Plage

Na de barbecue van vrijdag is Lo Plage, het nieuwe recreatieve sportevenement vandaag echt van start gegaan. Zes ploegen betwisten vandaag en morgen zondag een beachtornooi voetbal en volleybal. 'Nog niet de massa, maar het is iets dat natuurlijk moet groeien', zegt mede-initiatiefnemer Freddy De Wilde, die samen met Dirk Vanluchene zijn schouders onder Lo Plage zette. Daarbij lieten ze zich inspireren op een soortgelijk tornooi dat in Zelzate al een traditie heeft. Deze middag was ook de petanqueclub van Lobos actief op de terreinen achter drankencentrale De Clercq in Dorp-Oost. Ook petanque maakt deel uit van de minicompetitie op Lo Plage, met een ploegen- en een individueel tornooi.

Een paar weken geleden zou het nog ironisch geklonken hebben, maar vandaag was het eigenlijk te heet om de grote massa op de been te brengen. 'We hebben de temperaturen opgespaard, maar vandaag is het inderdaad wat te', geeft Freddy De Wilde mee, terwijl hij met zijn armen vol flessen fris water naar de deelnemers stapt. 'Na elke wedstrijd krijgen ze een fles water, dat is het minste wat we kunnen doen', zegt hij. Wie zich tussendoor even wil verfrissen, heeft ook een openluchtdouche ter beschikking, en daar werd deze middag al stevig gebruik van gemaakt.

Wie alles zalig van in de schaduw wil bekijken, kan terecht op het ruime terras en in de Franse bar, waar Kathleen voor verfrissende cocktails zorgt. Geïnspireerd op recepten van onze zuiderburen uiteraard.

Vanavond is er om 19 uur nog een optreden van Les Copains du Nord, en morgenavond zakt Xeado Live ook af naar het mulle zand van Lo Plage, nadat ze eerst op de Picassofeesten een concert gegeven hebben.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio