bloemen, kunstboek en champagne voor diane

Site Sierteeltmuseum ontvangt 10 000ste bezoeker

Diane De Meyer (80) uit Lovendegem werd woensdagochtend gehuldigd als de 10 000ste bezoeker van de site van de gerestaureerde pastorie in Zaffelare. Samen met zevenentwintig dames en heren van de KAV van haar dorp bracht zij een bezoek aan het Sierteeltmuseum. 'Een verrassing, en zeggen dat ik eigenlijk niet van plan was om mee te komen', vertelde Diane, die voor het eerst na 19 jaar terugkeerde naar Zaffelare waar ze vroeger met haar man in de karabijnschietclub actief was.

9998, 9999... 10 000. Het was natuurlijk maar een symbolische tienduizendste bezoeker die er deze ochtend werd uitgepikt. 'Van de evenementen en groepsbezoeken hebben we exacte cijfers. Bij de open dagen passeerden iets meer dan 3500 mensen de site, Openbedrijvendag zorgde voor ruim 1600 bezoekers, en op Openmonumentendag waren het er 1300. Ondertussen hebben we ook ruim 60 gidsbeurten van allerlei verenigingen, bedrijven en groeperingen gehad, met gemiddeld 45 bezoekers. Ik denk dat we zelfs al ruim over de 10 000 zitten', vertelt eerste schepen Hervé Stevens (Open VLD), een van de 'Vrienden van Willy', de vzw die de site uitbaat.

'De interesse ligt een jaar na de opening van het LoS hoger dan de verwachtingen', klinkt het. 'Van caravanverenigingen, over OKRA, KVLV, KAV en de Marnixring, ze zijn hier al allemaal gepasseerd. De vele evenementen die we aangetrokken hebben, zorgden ook voor mondelinge reclame. We hebben ook deelgenomen aan een toeristische beurs in Sint-Niklaas, waar we heel wat groepsverantwoordelijken bereikten die zelf verder voor promotie zorgden.'

'Financieel is de werking van onze vzw 'Vrienden van Willy' van nul vertrokken', vervolgt de schepen. 'Zoals afgesproken met de gemeente hebben we één sponsor (Landbouwkrediet, nvdr) aangetrokken, die we op een sobere manier in beeld brengen. Organiseren kost natuurlijk geld, we hebben onze verwarmings- en verlichtingskosten en er is een interieurverzorgster in dienst. Op de catering van de evenementen heeft de vzw een marge, net als op de dranken, de koffie en het gebak dat hier geserveerd wordt bij de bezoeken.'

Voor het tweede werkjaar zal de vzw 'Vrienden van Willy' samenzitten met de lagere scholen van Lochristi, om zo ook de derdegraadsklassen jaarlijks kennis te laten maken met het tuinbouwverleden van hun eigen gemeente.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio