Diamant voor Zulma en Maurice van 't Persijzer

Diamant voor Zulma en Maurice van 't Persijzer

Foto: if

Lochristi - Zulma Bracke (85) en Maurice Jacobs (88) vierden gisteren hun diamanten huwelijksjubileum. Het kranige koppel van het Persijzer hebben twee kinderen, Erna en Danny en wonen samen met hen op hetzelfde erf. Ondertussen hebben ze ook negen kleinkinderen, drie achterkleinkinderen, en er is zelfs een vierde op komst. Leuk detail is dat ze elkaar ooit leerden kennen op de aardbeienmarkt in Beervelde.

Het koppel woonde eerst in de Oude Veldstraat te Zeveneken, bij een oom van hen. Daarna trokken ze naar de Oude Veldstraat, die nu de Persijzerstraat is geworden. Nadat ze de schoolbanken verlieten, toen nog op hun veertien jaar, ging Maurice aan de wegen werken bij een firma uit Desteldonk. Later in zijn loopbaan werkte hij in de nachtploeg van de Volvo.  Een rijbewijs heeft Maurice nooit gehad, dus hij reed met de fiets of werd hij opgehaald door een werkmakker. In zijn vrije tijd reed hij naar het Persijzer voor een kaartje en een pintje. Met de duiven spelen en tuinieren is zijn leven. Nog elke dat zit hij te wieden tussen zijn eigen groenten.


Zulma trok vroeger met haar eigen vruchten naar de aarbeienmarkt in Beervelde. Ze volgde ook regelmatig cursussen koken en naaien, en ging graag op reis naar Joegoslavië, Spanje en Lourdes. Zorg voor de kleinkinderen was haar voornaamste bezigheid. Dagelijks bracht ze hen naar het wijkschooltje op het Persijzer. De zaterdag staat er bij Zulma en Maurice steevast verse soep op tafel, natuurlijk met groenten uit eigen tuin. 
 
 
 
 
 
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio