1929-2012

Oud-hoofdredacteur 'Het Volk' Paul De Baere overleden

Oud-hoofdredacteur 'Het Volk' Paul De Baere overleden

Foto: if

Destelbergen - Destelbergenaar Paul De Baere, oud-hoofdredacteur van onze vroegere zusterkrant Het Volk, is afgelopen weekend op 83-jarige leeftijd in een Gents ziekenhuis overleden. De Baere startte zijn carrière als reporter voor Oost-Vlaanderen in 1954, en werd later chef van de regionale redactie. In 1974 werd hij redactiesecretaris en uiteindelijk hoofdredacteur van de krant.

Bij zijn collega's stond hij bekend als een sterke nieuwsjager, die het in zijn functie als chef te allen tijde opnam voor zijn eigen journalisten. Midden jaren zestig was hij getuige van de glorietijden van 'Het Volk' . De editie met als ondertitel 'De Spiegel van Oost-Vlaanderen' had toen ruim 100 000 lezers. De Destelbergenaar ging in 1994 met pensioen en werkte in zijn eigen gemeente recent nog mee aan de lokale pagina's van Kerk en Leven. Afgelopen zomer onderging de oud-hoofdredacteur nog een hartoperatie.

De uitvaartplechtigheid van Paul De Baere vindt plaats op zaterdag 24 november 2012 om 11.15 uur in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw in het centrum van Destelbergen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio