zij waren geweldig, maar u ook

FOTO. Hoeksken Meivelling op consultatie bij Dr.Fred and the Medicine Men

Ja, het was er weer knal op zondagavond in de tent van de Meivelling op 't Hoeksken. Er was heel wat afgediscussieerd wie ze op de VIP-avond zouden binnenhalen, en er werden risico's genomen. Het gild der Vlaamse schlagerzangers werd even op non-actief gezet, en de mannen van 't Hoeksken kozen voor vernieuwing. Want stilstaan is achteruitgaan. Over stilstaan gesproken: daarvoor kreeg de stijfste hark geen kans, want met de hitcovers van Dr.Fred and the Medicine Men, een professionele coverband met Lootse roots - een van de muzikanten woont in Lochristi en een andere komt uit de Nokerstraat in Desteldonk - ging het dak er ongeveer af in de Hoekskensstraat.

We schreven het al eerder: een traditionele 'wijkkermis' voor de buren en de omliggende straten kan je het daar op 't Hoeksken niet meer noemen, want half Lochristi zakt deze dagen af naar de Meivelling. 'Dit is Lochristi Leeft', hoorden we laat in de nacht één van de organisatoren moe maar tevreden zeggen en dat vat nog het best de sfeer van de avond samen.

Voor wie nog niet eerder stond te huppelen bij een optreden van Dr. Fred and the Medicine Men: het bonte gezelschap - genre Magical Flying Thunderbirds - maakt er een 'interactieve' knalshow van en gooit de hits aan een duizelingwekkend tempo in het publiek. Een paar akkoorden van een overbekend nummer, en het spel ontploft. En nog eens, en nog eens. Tientallen, misschien wel honderd keer, we hebben het niet geteld. Tussendoor een paar keer van het podium springen, midden de zaal op een barkruk staan dansen, een paar kinderen en een zatte nonkel 'in de kijker' zetten: het kon allemaal.

Het feestje werd trouwens 'wegens succes verlengd' want Lochristi kreeg er niet genoeg van. Van half acht tot iets voor half elven werd er alles gegeven, op en naast het podium. En toen mocht de dj van dienst nog zijn kunsten tonen, en die liet de sfeer allesbehalve verminderen. Klik en kijk in ons fotoalbum hoe geweldig u was. U hoeft er zich niet eens voor te schamen. En dat dokter Fred ook mensen dichterbij brengt over de grenzen van de partijpolitiek heen, merkt u ook wel in ons fotoalbum.

 
 
 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio