interactieve lezing met tips om je beter in je lijf en je geest te voelen

Bioweek in de bib: Laat je voeding je beste medicijn zijn

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Op de eerste van twee lezingen in het kader van de Bioweek luisterden dinsdagavond veertig geïntereseerden in de Reinaertbibliotheek naar de tips van Jasmine Willocq rond gezonde voeding als aanzet naar gezond leven. De Beerveldse voedings- en gezondheidscoach had niet de pretentie om de dokter te vervangen, maar wou vooral een stukje bewustwording rond voedingsgewoonten aanbrengen, waarmee we ons een stuk beter in ons vel en in onze geest kunnen voelen. Tal van ter plaatse bereide vitaliteitshapjes toonden aan dat je met wat creativiteit allesbehalve smaakloze en genotloze dingen op je bord kan toveren.

Geert Herman

Investeren in voeding is geen overbodige luxe, leerden we, want in tegenstelling tot de voorbije generaties vallen we allemaal ten prooi aan welvaartsziekten, gaande van hart- en vaataandoeningen over ontstekingen tot kanker en geestelijke gezondheidsproblemen als overmatige stress. Een verstoord evenwicht in ons mechanisme ligt meestal aan de oorzaak van allerlei kwalen, en kan opgevangen worden door dagelijks bewust keuzes te maken in ons voedingspatroon, dat dan nog het liefst biologisch geïnspireerd is.

De verstoorde balans kan weer in evenwicht gebracht worden door ondermeer vitamine- en anti-oxidantenrijke producten. Citrusvruchten, granaatappels, appels, ananas en crucifere groenten als koolsoorten en waterkers zijn maar enkele voorbeelden van voedingsmiddelen die voor evenwicht zorgen. Ook bereidingswijzen als wokken - een ultrakort proces - en stomen dragen bij tot gezond eten en leven.

Behalve de vakkundige uitleg van coach Jasmine, was er ook ruimte voor allerlei lekkere proevertjes, gaande van bessen waar met de ogen dicht moest van genoten worden, tot ananas en een bereiding met ijsbergsla, olijfolie, noten en azijn.

Wie er nog meer wil over weten, kan terecht in de gezondheidspraktijk Consciente in de Brandstraat 47 in Beervelde. De website vindt u door hier te klikken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus