'een prinses kiezen we misschien volgend jaar'

FOTO. Aardbeienfestival... in zelfpluktuin Rawijs

Een zelfpluktuin heeft ook tot doel mensen samen te brengen, en dat werd woensdagmiddag voor het eerst bewezen tijdens een 'mini-aardbeienfestival', zoals Rawijs-man Alex Floré het noemde. De aardbeien in volle grond waren plukrijp, en om te vermijden dat iedereen er massaal zou invliegen, liet Rawijs de eer aan de kinderen. Rond 18 uur waren alle kinderen jonger dan twaalf jaar, wier ouders vaste klant waren bij de zelfpluktuin, welkom om de eerste oogst te komen binnendoen. Tweeëntwintig kinderen leerden de edele kunst van het aardbeienplukken en trokken met een (azalea)pot heerlijke Flairs (de aardbeienvariëteit, niet het boekje) naar huis.

'Die met de witte puntjes laat je nog hangen, kijk goed in en tussen de struiken naar de donkere, rijpe aardbeien', gaf 'meester' Alex vooraf mee. Geen overbodige info, want aardbeien plukken moet je leren, weten we uit ervaring. Sommigen laten er zo'n steel van vijf centimeter aan, anderen plukken tot aan (of onder) het kroontje. Niet dat dat afdoet aan de kwaliteit van de vruchten, maar het mag allemaal een beetje esthetisch ogen ook.

In de Koning Albertlaan leek het een beetje op een paaseierenzoektocht. Alleen: de zoektocht in de buitentuin van Rawijs was een stuk gezonder. De komende dagen komen de 'volwassen' leden aan de beurt, maar dat is nog even wachten op de instructies van Alex en Linda. 'Voorlopig kiezen we hier nog geen prinses, misschien is dat iets voor volgend jaar', klonk het na afloop van de eerste pluk. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio