Ontmanteling eerste grasmat Ghelamco Arena gestart

Iets voor half negen zondagmorgen zijn een twintigtal werklui van De Ceuster Sport begonnen met de ontmanteling van de negen dagen geleden aangelegde grasmat in de Ghelamco Arena. Sinds dinsdag vertoonde het gras bruine vlekken over een groot deel van het veld, en na overleg met de bouwheer werd beslist om het terrein nog voor woensdagochtend opnieuw aan te leggen.

Het afschrapen van de grasmat is een arbeidsintensief werk. Een speciale machine rijdt de grasstroken los, en vermaalt ze, om ze nadien in een lichte oplegger te spuiten. Twee van die opleggers rijden af en aan om de gemalen stroken dan aan een van de evacuatiehoeken van het stadion over te laden in een grote vrachtwagen. Er wordt machinaal losgereden tot op een halve meter van de kunstgrasstrook. De buitenrand van het natuurgras wordt door arbeiders manueel verwijderd. Wellicht wordt het ontmantelen van de grasmat een klus voor de hele dag. Nadien moet het terrein dan weer geëgaliseerd worden, om er de komende dagen een nieuwe grasmat op te leggen. ‘De deadline is woensdagmorgen negen uur’, aldus KAA Gent-directeur organisatie Dirk Piens. Woensdagavond spelen de Buffalo's hun openingsmatch in de nieuwe tempel tegen het Duitse VfB Stuttgart.

Het voor gisteravond geplande testevent met jeugdploegen van de club werd afgelast. In plaats daarvan werden de stewards rondgeleid, en werden er een aantal elementaire zaken getest, zoals de draaihekken waar de tickets worden gescand, de cashless payment systemen aan de eerste drankgelegenheden op de promenade, de techniek van de blindentribune, de geluidsinstallatie, enz..
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio