Apotheker Frans Heylbroeck viert 100ste verjaardag in Panhuys Park

In woonzorgcentrum Panhuys Park waren ze dinsdagochtend alweer aan het feest. Met een fijne receptie werd er de 100ste verjaardag van Frans Heylbroeck gevierd. De vroegere apotheker van Sint-Amandsberg kwam 2,5 jaar geleden via een ommetje langs De Pinte naar Destelbergen afgezakt, om er van een rustige oude dag te genieten.

Eeuweling Frans Heylbroeck was jaren een bekende inwoner van Sint-Amandsberg, waar hij aan de Potuit zijn eigen apotheek had, tot op zijn 65ste. In 1980 liet hij de zaak over aan zijn jongste zoon Jan. Hij trok dan naar De Pinte, waar hij tot zijn 97ste zelfstandig woonde, naast zijn zoon die dokter is. Opmerkelijk is dat de 100-jarige tot vier jaar geleden vaak op reis trok. 'Zijn grootste hobby, hij heeft eigenlijk heel de wereld gezien', beamen zijn dochters.

Frans is tot op vandaag omringd door zijn vijf kinderen, vijftien kleinkinderen en achttien achterkleinkinderen. Daaronder ook liefst vier viergeslachten.  De man engageerde zich tijdens zijn beroepsleven ook in de Orde van de Apothekers, de Oost-Vlaamse Apothekersgilde en de Geneeskundige Commissie, waar hij onder meer stagiairs begeleidde. Hij zetelde ook acht jaar in de Handelsrechtbank.  Op zijn oude dag weet apotheker Frans zich heel graag omringd door veel mensen in het Panhuys Park. Hij vertoeft er meestal op het gelijkvloers in de loungeruimte. 'Een zeer sociaal mens, die niet tegen de eenzaamheid kan', luidt het bij zijn kinderen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio