Van onze Radio 2-reporter Ruth Roets

(Naakt-)zwemmen in Vosselare Put in Deinze

Vosselare Put: een zwemparadijs ! Foto: Ruth Roets

21 graden en van uitstekende kwaliteit: ik stel u voor: het water van Vosselare Put ! Een ideale plek als je houdt van zwemmen in de vrije natuur. Maar houd er wel rekening met de occasionele vis die je zwembroek even komt keuren en je kan ook maar beter opletten voor overhangende vislijnen. Felix Timmermans is nooit veraf ...

Vosselare Put vinden is een uitdaging als je niet van de streek bent ! Astene Sas lukt nog net, daar ga je links en je volgt de weg rechts het "binnenland" in, weg van de Leie. Vosselare Put is een oude arm van de Leie. In de zomer kan je er zwemmen, in de winter wordt er geschaatst en vissers vind je er ook. Sinds een paar jaar wordt de zwemzone in de zomernamiddagen bewaakt door redders. Geen overbodige luxe want op warme dagen komen er makkelijk 100 mensen. Florent Van Broek is behalve redder ook een fervent zwemmer en fan van Vosselare Put. Zwemmen in een klassiek zwembad heeft ie al lang afgezworen. Niets haalt het van een plons tussen de vissen en het groen, zonder de geur van chloor in je neus. En over de kwaliteit van het water moet je je trouwens geen zorgen maken, weet Florent, het wordt zeer regelmatig gecontroleerd.

De omvang van Vosselare Put maakt het trouwens ook een ideaal plekje voor de zwemmer die niet dol is op zijn buitelende en spetterende medemens in een druk zwembad. Zeker in de winter is het er rustig, maar ook dan telt Vosselare Put habitués. Eén van hen bekent me met een monkellachje dat ie het helemaal niet erg vindt om alleen te zwemmen, 't is het moment om es helemaal natuurlijk te zwemmen ... Zoals gezegd, Pallieter is nooit veraf !

Vosselare Put in Deinze is zomer en winter toegankelijk. Enkel in de zomer is er zwembewaking tussen half twee en half zeven.

Beluister de reportage hieronder:
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio