De Getemde Feeks: ook voor doven

Gent - Toneelvereniging MaMaThé speelt vanaf 2 tot 10 april in het Tinnenpot-theater de Shakespeare-komedie De Getemde Feeks. Nieuw is dat op zondag 3 april de voorstelling tegelijk ook zal 'vertolkt' worden door zes doventolken.

De Getemde Feeks is een van de meest opgevoerde stukken van William Shakespeare.

Het verhaal draait rond de twee dochters van Baptista. Vooral Katarina is niet op haar mondje gevallen en zegt alles zoals het is. Zuster Bianca vindt het heerlijk dat haar twee aanbidders zich het vuur uit de sloffen lopen voor haar.

Om de rust te doen weerkeren beslist Baptista dat Bianca pas mag trouwen met een van haar aanbidders als Katarina een man heeft gevonden. Een onmogelijke taak, zo lijkt het, tot Petruchio op de proppen kopmt. Op zijn eigen onconventionele manier probeert hij Katarina te leren wat echte liefde is. Zal de feeks zich laten temmen?

MaMaThé brengt in een regie van Veerle De Moor het door Dirk Tanghe vertaalde stuk.

Er zijn voorstellingen vanaf zaterdag 2 april tot zondag 10 april. in theater Tinnenpot in de Tinnenpotstraat. Reserverenkan via 09/227 95 20

Nieuw is dat ook dove mensen kunnen genien van het stuk. Voor hen is er op zondagnamiddag 3 april om 15 uur een voorstelling, vertaald door zes doventolken.

 

Dove personen die graag de voorstelling op zondagnamiddag 15 uur zouden bijwonen, kunnen nog kaarten bekomen

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio