SWAT-team valt binnen tijdens livestream

In de VS begint het zogenaamde "swatting", waarbij bewust onterecht een SWAT-team op iemand wordt afgestuurd, meer en meer voor te komen. Beroemdheden als Tom Cruise, Miley Cyrus, Justin Bieber, Ashton Kutcher en Sean "P. Diddy" Combs werden er al het slachtoffer van, maar tegenwoordig lijken ook livestreamers en Youtubers meer en meer geviseerd te worden.

Het meest recente slachtoffer is Jordan "Kootra" Mathewson, de oprichter van Youtube-kanaal The Creatures. Tijdens een livestream van Counter-Strike viel plots een SWAT-team binnen om Mathewson in de boeien te slaan, waarna ze het huis en zijn kamer doorzochten op zoek naar wapens, en dat terwijl alles live bleef uitgezonden worden. De politie had namelijk een telefoontje gekregen, zogezegd van Mathewson, die klonk als een dolgedraaide schutter. Hij zou blijkbaar al twee collega's hebben doodgeschoten en nog mensen gegijzeld houden, die hij ook zou gaan doodschieten. Ook de politie zelf werd nog met de dood bedreigd, waarna het SWAT-team dus meteen in actie kwam. In de buurt van het huis van Mathewson zouden ook twee scholen uit voorzorg gesloten zijn.

Uiteindelijk werd dus duidelijk dat het inderdaad om een hoax ging en de politie is nu normaal op zoek naar de persoon die het telefoontje pleegde. Omdat swatting vaker en vaker voorkomt, is er enige tijd geleden al een nieuwe wet uitgevaardigd die de flauwe grappenmaker(s) laat opdraaien voor alle kosten. Ook riskeert de dader een celstraf van één jaar.

Call of Duty-speler krijgt politiemacht aan de deur

Gamers overvallen tijdens livestream (video)

PS4-livestreams geplaagd door vrijende koppeltjes

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees