Grootste YouTuber opnieuw betrapt op racistische uitlatingen

Grootste YouTuber opnieuw betrapt op racistische uitlatingen

* Foto: *

De Zweedse YouTube-ster Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie, is opnieuw betrapt op racistische uitlatingen. Het is de tweede keer op korte tijd dat de populaire online figuur zo in de problemen komt. Een ontwikkelaar is het alvast beu en wil niet langer dat Kjellberg zijn games gebruikt om filmpjes te maken.

Tijdens een livestream van de game PlayerUnknown's Battleground schold PewDiePie een van zijn tegenstanders uit als 'neger', waarna hij zich even probeerde te excuseren, maar er verder niet al te veel aandacht aan besteedde. Een filmpje met zijn uitlatingen heeft zich echter als een vuurtje verspreid over het internet en zo lijkt de man opnieuw in de problemen te komen.

Voor ontwikkelaar Campo Santo, dat onder andere de populaire game Firewatch heeft gemaakt, is de maat nu vol en het heeft laten verstaan dat het niet langer wil dat PewDiePie hun games gebruikt om filmpjes te maken. Ook oude filmpjes moeten van YouTube verdwijnen. Dat heeft de oprichter van Campo Santo in een reeks tweets laten verstaan. Inmiddels zijn de filmpjes met hun games ook al verdwenen, maar het is niet duidelijk of dat onder gerechtelijke dwang is gebeurd of uit eigen beweging. PewDiePïe heeft momenteel nog niet gereageerd op de zaak.

Het is trouwens niet de eerste keer dat de Zweedse streamer problemen krijgt omwille van enkele racistische uitlatingen. In februari kreeg hij problemen met een aantal anti-semitische filmpjes, waarna de samenwerkingen met YouTube en Disney werden stopgezet. PewDiePie bood toen zijn verontschuldingen aan, maar zei ook dat het over enkele grappen ging en dat de zaak volledig uit zijn context was gehaald.

Meer nieuws

Moeilijkheid in nieuwe South Park-game hangt samen met huidskleur

Geen boete of straf voor YouTubers achter CSGO Lotto

Divinity: Original Sin 2 plaatst combat in schijnwerpers

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees