Reusachtig festival voor hedendaagse kunst

Reusachtig festival voor hedendaagse kunst

Ontdek kunst in Borgerhout tijdens BHART#01 Foto: BHART#01

Borgerhout - Vanaf 8 september toont Borgerhout zich als kunstendistrict tijdens BHART#01. Belgische en internationale kunstenaars stellen tentoon, Borgerhoutse ateliers openen hun deuren, er zijn installaties en performances en een overzichtstentoonstelling in de Red Fish Factory in de Helmstraat.
Borgerhout is een kunstendistrict. In de jaren 90 vonden veel kunstenaars een betaalbaar atelier in het district. In 2000 startte een handvol kunstenaars met Borgerhart, een groot kunstproject met een wandelroute en een overzichtstentoonstelling. Twaalf jaar en zeven edities later wordt Borgerhart omgevormd tot het kort en krachtige BHART. 
 
Kloppend hart van deze organisatie is de Red Fish Factory in de Helmstraat. Thomas Engels en Christoph Broich coördineren van daaruit het nieuwe kunstenfestival dat bestaat uit drie grote peilers:
 
- BHART EXHIBITION is een kunstroute door Borgerhout intra muros van 8 tot 16 september. Op verschillende originele locaties en op openbare plaatsen ontdekken bezoekers schilderkunst, fotografie, beeldhouwwerken, installaties en multimediaprojecten. Een eigen traject uitstippelen kan vanuit de Red Fish Factory.
 
- BHART INSIGHT laat bezoekers binnenkijken bij de kunstenaars. De werkplaats en vaak ook de leefomgeving van de kunstenaar wordt opengesteld. Deze open ateliers vinden plaats op 8 en 9 september.
 
- BHART EXTRA brengt aparte exposities op wandelafstand. Gekoppeld aan BHART zetten galeries en kunstinitiatieven hun deuren open met speciale exposities.
 
Meer informatie op www.bhart.be
 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio