Dierenrechtenorganisatie boos op game vanwege walvisjacht

Dierenrechtenorganisatie boos op game vanwege walvisjacht

Foto: *

De PETA, People for the Ethical Treatment of Animals, probeert zoveel mogelijk dierenonrecht aan te kaarten, of het nu in het dagelijkse leven is of virtueel.

Zo vond de organisatie het niet kunnen dat Mario, de gekende loodgieter van Nintendo, eigenlijk ook een soort wasbeerpakje draagt tijdens spelletjes en ook de hele situatie van dieren vangen in balletjes bij Pokémon was niet naar de zin van de organisatie.

Bij de recente onthulling van Assassin's Creed IV: Black Flag werden ook afbeeldingen vrijgegeven waarop we het hoofdpersonage, Edward Kenway, op zijn piratenschip zien staan, terwijl er een walvis voorbijkomt. Ondanks dat er in die tijd nog op walvissen gejaagd werd - we spreken hier over de achttiende eeuw - vindt PETA het ongehoord dat het in het spel wordt opgenomen.

Men vindt het 'wansmakelijk dat een spel de walvisjacht verheerlijkt' en men zou veel liever hebben dat spelontwikkelaars zich zouden bezighouden met games waarin dieren geëerd worden in plaats van dat het kwetsen en doden van dieren gepromoot wordt. Ubisoft, de maker en uitgever van het spel, heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van PETA.

De andere aanklachten van PETA naar de gamesindustrie:

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees