Wespenteam rukt uit bij familie Stegmann

Neal komt nog eens voorzichtig kijken Foto: Doef

Londerzeel - Ondanks de mindere temperaturen blijkt het wespenseizoen aangebroken. Zo ook bij de familie Stegmann in de Jan Hammeneckerstraat te Londerzeel Sint-Jozef. Het was Mevrouw Stegmann die het wespennest ontdekte op de zolder. Eén telefoontje (0478/247775) naar het Wespenteam en Kurt Bellon deed de rest om het nest vakkundig te verwijderen tot grote opluchting van de hele familie.

HET WESPENTEAM

Kurt "Kuki" Bellon uit de Kouterbaan te Malderen is al jarenlang vrijwilliger bij de brandweer. Daar moest hij dan ook geregeld op pad om wespen te verdelgen. Hij ontdekte echter dat er bij de bevolking  nood was aan gespecialiseerde wespenverdelging en besloot te starten met zijn eigen wespenteam. 'Ik vroeg de nodige toelatingen en vergunningen en mag nu zelf wespen verdelgen', licht hij toe. 'Ik wil ook preventief optreden door het plaatsen van wespenvallen waarmee we wespen lokken om ze op een zachtaardige manier te verdelgen. Zo verdoof ik ze met alcohol om de wespen zo weinig mogelijk pijn te doen. Over dit nieuw systeem heb ik de nodige lectuur doorgenomen zodat de wespenverdelging vakkundig aangepakt wordt.' 

WESPENNEST OP ZOLDER

Aangekomen in de Jan Hammeneckerstrat is het zoon Neal (10) die Kurt onbevreesd naar de zolder leidt. Een kleine inspectie maakt duidelijk dat het om een relatief kleine bol gaat. Kurt denkt dat er zo'n 200 wespen in het nest zitten. Het wespenpak wordt voor alle zekerheid maar aangetrokken en met de nodige accuraatheid wordt het wespennest verwijderd.

OPGELUCHT

Eens terug beneden keurt Mevrouw Stegmann de buit. 'Oef, nu kunnen we terug gerust slapen' zucht ze. Zoon Neal wil nog weten waaruit het nest vervaardigd is vooraleer hij weer naar school vertrekt  Kurt kan vertrekken naar een nieuwe klant. In een straal van 15 km rukt het wespenteam uit en pakken ze de wespenverdelging aan voor 40 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio