Kasteel Groenhoven te koop

Tina Turner wil domein 't Groenhof

Foto: Engel & Völkers

LONDERZEEL - Uit goede bron hebben we vernomen dat niemand minder dan Tina Turner geïnteresseerd zou zijn in het domein 't Groenhof te Malderen. Naar verluidt zou deze rocklegende bereid zijn zo'n slordige 4,5 miljoen neer te tellen voor het domein met het kasteel Groenhoven. Het kasteel, vorig jaar door zakenman Hendrik Seghers nog gedwongen van de hand gedaan voor 3 miljoen euro, wordt door immobiliënmakelaar Engel & Völkers verkocht. Deze makelaars willen de interesse van Tuner noch ontkennen, noch bevestigen.

Kasteel Groenhoven

Het kasteel heeft een woonoppervlakte van ongeveer duizend vierkante meter, er zijn zeven slaapkamers, zes badkamers, zes garages, een bibliotheek, een koetshuis, een werkplaats, een eigen kapel en een dakterras van maar liefst 200 vierkante meter. De volledige woning is uitergerust met domotica. De kans is groot dat u het kasteel al eens gezien heeft, de tuin was namelijk het decor voor de trouw-scenes in Loft, de kaskraker van Erik Van Looy

Tina's voorliefde voor kastelen

Tina Turner, die sinds kort de Zwitserse nationaliteit bezit, is niet aan haar eerste kasteel op het Europese vasteland toe. Turner bezit momenteel Château Algonquin in het Zwitserse Küsnacht, en een vakantieoptrek(je) in Frankrijk. Zij is niet de eerste grote vedette die zijn of haar oog laat vallen op België. Gérard Depardieu nam een tijdje geleden nog z’n intrek in het Henegouwse dorpje Néchin.

Tina eerder in Londerzeel

Het is trouwens algemeen geweten dat Tina Turner in de jaren zestig al eens een bezoek aan Londerzeel bracht. Nog voor haar grote doorbraak, trad ze op in ‘Het Sportpaleis’ te Steenhuffel, niet te vergissen met die andere muziektempel, ergens in het Antwerpse. Of Tina Turner ook daadwerkelijk in Londerzeel zou willen komen wonen is niet zeker. De centrale ligging tussen Antwerpen en Brussel is natuurlijk een belangrijke troef.

Van zodra we meer weten over Tina Turner en haar keuze voor Londerzeel, leest u het hier.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio