WIN. (Geluidsarm) vuurwerk bij fietsen De Bondt

Bij fietsen De Bondt in de Stationstraat te Londerzeel staat met de eindejaarsfeesten in het zicht alles in het teken van het vuurwerk. Ze zijn dan ook de enige erkende vuurwerkverkoper uit de streek. De verstrengde veiligheidsmaatregelingen worden strikt opgevolgd en vuurwerk mag niet verkocht worden onder de 16 jaar. Het gemeentebestuur van Londerzeel wil iedereen feestelijk oudjaar laten vieren. Daarom heeft de gemeenteraad op dinsdag 26 november 2019 beslist dat op 31 december 2019 vanaf middernacht tot en met 1 januari 2020 1 uur 's nachts alleen maar geluidsarm vuurwerk mag worden afgestoken.Hou het veilig en hou je aan de richtlijnen van de gemeente (zie hieronder)

Het Nieuwsblad mag nog twee zondagen een set vuurwerk weggeven om de eindejaarsfeesten nog meer glans bij te zetten. Stuur als de bliksem een een mailtje met je gegevens. De winnaars worden persoonlijk verwittigd en mag het vuurwerk gaan afhalen in de winkel in de Stationsstraat te Londerzeel.

Gebruik geluidsarm vuurwerk

Oudejaarsavond is een feestavond. Sommige mensen besluiten dan om het oudjaar af te sluiten met een knallend vuurwerk. Door dit knallend vuurwerk moeten sommige dierenliefhebbers het oudjaar al wakend bij hond of paard afsluiten. Vuurwerk zorgt namelijk voor luide knallen en door deze knallen raken sommige paarden in paniek. Paarden kunnen zelfs uitbreken en ongevallen veroorzaken op de weg.

Het gemeentebestuur van Londerzeel wil iedereen feestelijk oudjaar laten vieren. Daarom heeft de gemeenteraad op dinsdag 26 november 2019 beslist dat op 31 december 2019 vanaf middernacht tot en met 1 januari 2020 1 uur 's nachts alleen maar geluidsarm vuurwerk mag worden afgestoken.

Een geluidsarm vuurwerk is een vuurwerk dat minder hard ploft. Het aantal decibel ligt dan ook lager. Bij een traditioneel vuurwerk weerklinken knallen tot 170 decibel. Bij een geluidsarm vuurwerk produceren de knallen een geluid van 85 decibel. Dat geluid kan je vergelijken met dat van een deurbel. Bij geluidsarm vuurwerk kunnen mensen nog steeds genieten van het lichtspektakel en worden de dieren niet door de luide knallen geterroriseerd. Op deze manier kan iedereen oudjaar op een aangename manier vieren.

Als je vuurwerk afsteekt, houd je dan aan volgende richtlijnen:

houd vuurwerk buiten het bereik van kinderen
lees vooraf aandachtig de gebruiksaanwijzing
houd huisdieren op een veilige afstand
steek geen vuurwerk af bij hevige wind
steek maar 1 vuurpijl tegelijk af
steek nooit een vuurwerkartikel opnieuw aan

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio