Unieke uitzending op tijdelijke radiozender

Radio Dilbeek brengt oud-burgemeesters samen

Radio Dilbeek brengt oud-burgemeesters samen

Filip Vergels moest vroeger weg, maar (vlnr) Jef Valkeniers, Jan De Craen, Piet Ronsijn, Stefaan Platteau en Achiel Diegenant poseerden graag voor deze unieke foto. Foto: gjs

Dilbeek - De redactie van Radio Dilbeek is er zaterdag in geslaagd om de vier nog levende oud-burgemeesters van Dilbeek en de huidige burgemeester samen in de studio te krijgen voor een unieke uitzending van twee uur over de geschiedenis en de toekomst van de gemeente.

Filip Vergels, Achiel Diegenant, Jef Valkeniers, Jan De Craen en Stefaan Platteau haalden bij presentator Piet Ronsijn, vroeger nog medewerker van Radio Ring onder de naam Piet Tegedaan, herinneringen op en haalden wat anekdotes boven. Ze deelden ook hun visie op de toekomst van Dilbeek met de luisteraars van de tijdelijke radiozender.

CVP’er Vergels was burgemeester van Klein-Dilbeek van 1967 tot 1976. In Schepdaal was van 1970 tot 1976 Jef Valkeniers (VU) burgemeester en op datzelfde moment zwaaide Achiel Diegenant (CVP) dan weer de plak in Itterbeek. Vergels werd ook de eerste burgemeester van Groot-Dilbeek na de fusie, van 1976 tot 1982. Zijn opvolger was Jef Valkeniers (VU), die in 1988 even opgevolgd werd door waarnemend burgemeester Jef De Ridder (VU), die op zijn beurt plaats ruimde voor Stefaan Platteau (VLD). Die was burgemeester tot in 1991, waarna Jan De Craen (CVP) de macht greep tot in 1994, waarna Stefaan Platteau weer burgervader werd en dat nu nog steeds is.

Presentator van het programma was Piet Ronsijn. ‘Het was een unieke uitzending’, zegt hij. ‘Ik ben de jongeren van Radio Dilbeek, die dit unieke programma mee mogelijk gemaakt hebben, dan ook heel dankbaar. Uitzendingen als deze bewijzen dat er nood is aan lokale radio.’

De tijdelijke radiozender Radio Dilbeek was een initiatief van Dilbeekse jongeren, die een week lang (van 27 augustus tot en met 3 september) uitzonden vanuit cc Westrand. De eerste dag zonden ze live uit van op het Schepdaals festival Jospop.

Burgemeester Stefaan Platteau had ook nog een primeur in petto voor de luisteraars van Radio Dilbeek. Beluister het hier.

Beluister het fragment hier:

RadioDilbeekBurgemeesters by guyjuniorstevens

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio