GROEN Geel pleit voor meer groen op nieuw marktplein

GROEN Geel pleit voor meer groen op nieuw marktplein

Foto: Jeroen Dillen

Geel - Zaterdag 28 april werd de vernieuwde markt officieel geopend. GROEN Geel was mee aanwezig en nam van de gelegenheid gebruik om een ludiek protest te voeren tegen het gebrek aan groen op het nieuwe marktplein. Gehuld in T-shirts met de slogan 'Danzij ons toch groen op de markt' pleiten ze voor nog meer groen op de vernieuwde markt.

'Voor de feestelijke opening die gisteren plaatsvond werd er duidelijk niet op een euro meer of minder gekeken. Maar de groots opgezette show kon één pijnlijk tekort toch niet verbergen: dit grote nieuwe plein telt welgeteld negen bomen en is dus helemaal niet het gezellige groene plein waar vele Gelenaars al jaren om vragen. Het lijkt wel alsof de negen bomen met enige tegenzin zijn toegevoegd aan dit koude stenen plein', aldus Jeroen Dillen van GROEN Geel.

'Het is wat ons betreft totaal onbegrijpelijk dat er op de nieuwe markt niet meer groen werd voorzien. Tegelijk is het ook kenmerkend voor het beleid van de Geelse CD&V. In een stadskern die steeds verder wordt volgebouwd, is er steeds minder plaats voor kwaliteitsvolle openbare groenruimte. Het weinige groen dat hier en daar nog een plekje krijgt, is niet meer dan een lapje voor het bloeden' besluit Jeroen.


 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio