Geelse broodjeszaak 'Quadratura' schenkt haag aan Freinetschool

Geelse broodjeszaak 'Quadratura' schenkt haag aan Freinetschool

Foto: GV

Geel - De Geelse broodjeszaak Quadratura schenkt 100 meter haag voor de tuin van de nieuwe Freinetschool 'De Zeppelin' in Geel. De Freinetschool zal door de verhuis naar de Mannestraat kunnen beschikken over een zeer ruim aangelegde tuin en speelweide voor de kinderen.

In een eerste fase werd woensdag 21 november een haag van 100 meter aangeplant, bestaande uit groene beuk en meidoorn. Deze haag paste perfect in de ecologische filosofie van broodjeszaak Quadratura, die dan ook meteen besliste de kosten op zich te nemen. Hier vind je meer info over hun ecologische inspanningen.


Een tweede stap in de aanleg van de groene oase aan de school is het planten van bomen en struiken die door verschillende ouders zijn meegebracht. De oudervereniging kiest voor fruitbomen en vruchtdragende struiken zodat de kinderen binnen enkele jaren hun eigen oogst kunnen verorberen. De variatie aan planten en bomen zal tevens aantrekkingskracht uitoefenen op de diverse vogels die in onze streek leven.
De aangename groene omgeving vormt ongetwijfeld een van de extra redenen waarom kinderen hier heel graag naar school zullen komen.


Meer info over Freinetschool ‘De Zeppelin’ vind je hier terug.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio