Opnieuw goud en zilver

Het blijft prijzen regenen voor Oud Beersel

Het blijft prijzen regenen voor Oud Beersel

Uiteraard is Gert Christiaens in zijn nopjes met de nieuwe onderscheidingen Foto: hdd.

Beersel - Pas tien dagen nadat Oud Beersel bekroond werd met zilver en goud op de Brussels Beer Challenge rijft Oud Beersel opnieuw zilver en goud binnen op de European Beer Star, de belangrijkste biercompetitie in Europa.

De biercompetitie ‘European Beer Star’ werd voor het 11de jaar op rij georganiseerd. In totaal namen er 1.613 bieren uit 42 landen deel aan de competitie. De bieren werden geselecteerd door een 105 koppige jury bestaande uit brouwmeesters, biersommeliers en erkende bierexperten.

Zoals ook vorig jaar sleepte de Oud Beersel Oude Kriek goud in de wacht in de categorie ‘Belgian Style Fruit Sour Ale’ en Bersalis Tripel behaalde zilver in de categorie ‘Belgian Style Tripel’. Buiten het zilver en goud op de Brussels Beer Challenge, werd eerder dit jaar Oud Beersel ook al bekroond op de World Beer Cup en op de Australian International Beer Awards.

Gert Christiaens van Oud Beersel: “Dit is een prachtige bevestiging van de kwaliteit van onze bieren. Dankzij de lancering van Bersalis Tripel hebben we Oud Beersel terug opgestart. Bersalis Tripel bevat tarwemout, een knipoog naar de lambiekbieren die bij wet met minstens 30% tarwe dienen gebrouwen te worden. Voor de nagisting op fles wordt een wilde gist gebruikt die voorkomt in spontane gisting van de lambiekbieren. Het bier helpt ons om verder te investeren in de productie en kwaliteit van onze traditionele lambiekbieren, waaronde de Oude Kriek Oud Beersel valt. Deze erkenning ondersteunt ons doel om de traditionele lambiekbieren te beschermen. “

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio