Na vorig jaar in Lot, nu in Huizingen

Gemeente Beersel organiseert tweede Buitenspeeldag

Beersel - De Buitenspeeldag- een initiatief van de Vlaamse Televisiezenders, VVJ en de Vlaamse overheid- is er om kinderen en jongeren aan te zetten om tablet, computer en Playstation even aan de kant te schuiven en buiten te spelen in hun onmiddellijke woonomgeving.

Na de succesvolle editie van vorig jaar in Lot, nemen ook dit jaar de Jeugddienst en de gemeente deel aan de Buitenspeeldag. Deze vindt plaats op woensdag 1 april tussen 13u en 17u. Er wordt gezorgd voor een namiddag vol leuke spelletjes en randanimatie. Thema van dit jaar: circus, met een avontuurlijke initiatie circustechnieken(jongleren, goochelen en eenwieleren), een gekke clown, een grime hoek en nog veel meer. Verder zullen ook enkele jeugdbewegingen de kinderen entertainen met heel wat leuke spelletjes, van kiekeboe tot kat en muis, de kinderen zullen zich geen moment vervelen.

De organisatoren voorzien ook een participatie- en inspraakmoment voor de kinderen en buurtbewoners in verband met het plaatsen van een nieuwe speeltuin. Bedoeling is dat de kinderen a.d.h.v. een spel kunnen beslissen over welk soort speeltuin geplaatst zal worden in Huizingen. De Buitenspeeldag vindt dan ook plaats op de Beemdsite te Huizingen: meer bepaald de speeltuin, recreatief veld C en de achterliggende parking.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio