Zijn samen 509 lentes jong

WZC Zilverlinde gaat eeuwelingen extra vieren

WZC Zilverlinde gaat eeuwelingen extra vieren

De vijf eeuwelingen van WZC Zilverlinde kijken nu al uit naar hun viering op 19 maart Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Jaren geleden mocht je al gelukkig zijn wanneer je eens wat kon maken van of over een 100 jarige. De jongste jaren wordt er in de regio wel eens één maal per maand iemand 100 jaar. En…. Meestal gaat het om een vrouw!......

Donderdag 19 maart vanaf 14u viert Woon- en Zorg Centrum Zilverlinde uit Sint-Pieters-Leeuw extra zijn eeuwelingen. Yvonne is van 1911, Martha van 1913, Virginie ook van 1913, Margriet Van 1914 en Bertha van 1912. Meer dan reden genoeg om de tournee van Rudi Tastenoe ‘Zing mee met Rudi’ in Zilverlinde van start te laten gaan.

En ze liggen er allemaal op los de vijf Leeuwse eeuwelingen en kijken er al naar uit om op 19 maart extra verwend te worden. Een babbeltje kon er dan ook van af…. Margriet Walravens trouwde met Maurice Borremans en woonde op de Bergense steenweg. Ze huwde met Maurice Borremans en kregen twee zonen, vijf kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Margriet werkte 20 jaar in het labo bij Michelin en kwam vorig jaar om 14u -‘regels zijn regels’- terecht in Zilverlinde.

Yvonne Decoster is 104 en woonde in de Vendelmanstraat. Zij huwde met Petrus Druot, leerde piano spelen in het conservatorium en gaf ook les. Dagelijks leest ze nog haar krant. Bertha Wauters woonde met haar Felix(Moons) in de Jaak Calloenstraat. Zij kregen twee kinderen, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Zij werkte bij Acec in Ruisbroek en nadien was ze in dienst bij de familie Reyntjes. Zij wil nog kwijt dat ze haar moeder nooit kende(stierf wanneer ze 5 dagen was) en is graag op haar ‘gemak’.

Virginie ‘Nieke’ Demol huwde met Maurice Vancampenhout. Ze kregen twee kinderen, twee kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. In 2006 kwam ze naar Zilverlinde. De grootste babbel was Martha Depever uit Vlezenbeek. Zij trouwde met Maurice Leyssens en woonde op de plaats in Vlezenbeek. Kinderen kregen zij niet, maar naar eigen zeggen was zij steeds goed ‘ter tale’.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio