Kringlooptuinieren en vlechtwerken

Beersel wil (meer) groene vingers voor zijn inwoners

Beersel - Sinds het aantreden van de nieuwe CD&V, sp.a-Groen en Open Vld meerderheid heeft Beersel blijkbaar meer oog voor het groen, de natuur, het milieu en het energieverbruik. Regelmatig krijgt een of ander thema op dit vlak wat meer aandacht en worden er ook activiteiten georganiseerd.

Zo wordt op dinsdag 21 april om 19u30 in Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ in Alsemberg een infoavond onder het thema ‘Kringlooptuinieren’ georganiseerd. Aan de hand van concrete voorbeelden ontdekt men hoe men zijn/haar tuin onderhoudsvriendelijk kan aanleggen en onderhouden en nog veel maar.

Zaterdag 25 april om 9u vindt er op plein Lobbos in Beersel een workshop vlechtwerken plaats. Het is een feit: bomen, struiken en hagen leiden onvermijdelijk tot snoeiwerk en bovendien bezorgen ze ons jaarlijks ook een berg snoeihout. Dat voeren we meestal naar het recyclagepark of geven we mee met de huis-aan-huis ophaling.

Toch bestaan er tal van manieren om dit snoeihout in eigen tuin te verwerken. Dit krijgt men dan te horen en te zien op zaterdag 25 april Lobbos Beersel. De deelname  is voor beide activiteiten gratis, wel is inschrijven gewenst: milieu@beersel.be en tel. 02/359.17.17.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio