Komt binnenkort definitief een einde aan

Beurtelings parkeren wordt in Sint-Pieters-Leeuw afgeschaft

Sint-Pieters-Leeuw - Sint-Pieters-Leeuw heeft nog enkele straten waar beurtelings parkeren de regel is. Hier aan komt binnenkort definitief een einde. De jongste gemeenteraad keurde het voorstel tot algemene afschaffing goed.

Enige toelichting werd gegeven door schepen voor mobiliteit Jan Desmeth(N-VA): “Deze maatregel werd ooit ingesteld om het voordeel en het ongemak eerlijk te verdelen over beide zijden van een straat. Zolang er niet veel wagens waren, werkte dat systeem maar met de huidige parkeerdruk is het twee maal per maand een stressmoment. “ Sint-Pieters-Leeuw kiest nu voor de kant met de meeste parkeerplaatsen en/of de meest veilige situatie, rekening houdende met o.a. het aanrijdend verkeer uit zijstraten.

Vooraleer deze beslissing te nemen werd er eerst een sensibiliseringsactie met flyers en uitleg gevoerd via de gemeenschapswachten. Ook werd het wijkteam van Ruisbroek gehoord. Schepen Jan Desmeth: “Op basis van de waardevolle informatie uit het wijkteam Ruisbroek gingen we na waar we elders in de gemeente nog met gelijkaardige situaties werden geconfronteerd. Zo kwamen we uit bij een viertal straten in de wijk Wilderveld. Als we ergens een terechte maatregel nemen, waken we erover dat we dit uitvoeren in het kader van een globale visie op heel de gemeente. “

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio