Vriendschappelijk tegen 55+ OHL Leuven

Wandelvoetbal 55+ Verbroedering Beersel-Drogenbos speelde 1ste maal op verplaatsing

Wandelvoetbal 55  Verbroedering Beersel-Drogenbos speelde 1ste maal op verplaatsing

Het werd voor beide ploegen een leuke, sportieve en leerrijke wedstrijd Foto: hdd.

Beersel - Wandelvoetbal 55+ dat vijf jaar geleden in Groot-Brittanië de kop op stak begint ook Vlaanderen stilaan door te dringen in de verschillende voetbalclubs, zowel in de nationale als bij de provinciale reeksen.

Na Racing Genk sprong ook Verbroedering Beersel-Drogenbos ( als eerste amateurclub in Vlaanderen ) mee in de ‘wandelvoetbal dans’ en de club miste haar start niet en telt momenteel 18 leden: 12 mannelijke en 6 vrouwelijke.

Tot eind dit jaar word de club ondersteund door de sportdienst van Beersel in samenwerking met Verbroedering Beersel-Drogenbos, nadien in 2016 vervoegt het wandelvoetbal het voetbal aanbod van Verbroedering Beersel-Drogenbos.

In samenwerking met de sportdienst en VBD werd er op maandag 15 juni een bus ingelegd om spelers, familie en supporters te brengen  naar hun eerste wedstrijd op verplaatsing. De tocht ging naar het jeugdsportcentrum “Bruineveld” in Kessel Lo ( Leuven ) voor een wedstrijd tegen de 55+ van OHL Leuven.

Na een toespraak van leden van Football+federation, Voetbalbond Vlaanderen en afgevaardigden van beide clubs, mocht ex scheidsrechter Frans Van de Wijngaert de wedstrijd van tweemaal vijftien minuten op gang fluiten, het werd een heel sportieve match die gewonnen werd door de plaatselijke ploeg van OHL Leuven met 10-4 . Maar ook hier was deelnemen veel belangrijker dan winnen.

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio