Een zwaar verlies voor Sint-Pieters-Leeuw

Ereburgemeester Lieve Vanlinthout overleden

Ereburgemeester Lieve Vanlinthout overleden

Sint-Pieters-Leeuw en de Vlaamse Rand gaan Lieve niet zo gauw vergeten Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Na een lange en moedig gedragen ziekte overleed op vrijdag 9 oktober op 65-jarige leeftijd, omringd door haar moeder en kinderen, ereburgemeester Lieve Vanlinthout.

In Sint-Pieters-Leeuw en ook in de Vlaamse Rand zal zij niet zo gauw vergeten worden. Lieve Vanlinthout werd in 1989 schepen in Sint-Pieters-Leeuw. Van 2001 tot 2012 was zij burgemeester, of burgermoeder zoals ze het zelf graag noemde. In 2012 besloot ze te stoppen met de lokale politiek, waarna de gemeenteraad besliste haar de titel van ereburgemeester toe te kennen. Lieve Vanlinthout bleef tot heden wel actief als provincieraadslid voor de CD&V.

Lieve kwam in de politiek terecht dankzij een sociale bewogenheid die ze van thuis uit meekreeg. Op politiek vlak was zij 47 jaar actief, aanvankelijk bij de CVP, later CD&V. Het mag worden gezegd dat zij in de gemeentepolitiek van Sint-Pieters-Leeuw een nieuwe wind deed waaien en heel wat, vooral door haar gedrevenheid, kon verwezenlijken.

Lieve was duidelijk Vlaams voelend en mee vlaggendrager van de burgemeesters die ijverden voor de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Ze had nog zo veel plannen, vond terug tijd voor haar hobby’s en kleinkinderen. Het heeft echter niet lang mogen duren.

Vanaf maandag 12 oktober 2015 zal er in het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw een rouwregister liggen.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio