Project wordt dit jaar verder gezet

“Cinema For All” maakt zijn opwachting in Inkendaal

“Cinema For All” maakt zijn opwachting in Inkendaal

De patiënten kunnen even in een andere wereld vertoeven, deze van de film Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Dankzij de gezamenlijke filantropische actie van uFund en de Koning Boudewijnstichting zijn reeds vijf ziekenhuizen voorzien van de nodige bioscoopfaciliteiten. De filantropische actie CINEMA FOR ALL is erop gericht door middel van film, momenten van ontspanning en vermaak in te lassen voor ziekenhuispatiënten. Ter uitvoering van dit project voorziet uFund Belgische ziekenhuizen van bioscoopfaciliteiten, door ze kosteloos de nodige professionele apparatuur te bezorgen.

Patiënten kunnen zich op die manier laten meeslepen door de magie van de film en hierdoor even de realiteit ontvluchten. Na de succesvolle uitvoering in 2015, wordt revalidatieziekenhuis Inkendaal het vijfde uitgeruste ziekenhuis. De eerste filmvoorstelling vindt plaats op donderdag 11 februari met Smoorverliefd de romantische komedie van Hilde Van Mieghem.” Het enthousiasme voor het project binnen het ziekenhuis was onmiddellijk merkbaar”, aldus algemeen directeur Sofie Blancquaert: “Onze patiënten met complexe zorgvragen verblijven hier vaak maandenlang, hun revalidatie vergt veel moed en inspanning en dan is het fijn dat we als ziekenhuis ook echte ontspanning kunnen aanbieden zodat onze patiënten even in een andere wereld kunnen vertoeven, de wereld van de film!”

CINEMA FOR ALL wordt in 2016 verdergezet met als doel tien nieuwe ziekenhuizen te voorzien van de nodige faciliteiten. Het project CINEMA FOR ALL
uFund biedt de ziekenhuizen de nodige apparatuur ter inrichting van een projectiezaal. De deelnemende ziekenhuizen ontvangen ook regelmatig dvd’s en Blu-rays van recente films, waarmee ze jaarlijks een twintigtal gratis filmvoorstellingen voor hun patiënten kunnen organiseren. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio