Sommigen namen deel aan zowel de avond- en nachttocht als aan de dagtochten

Vlezenbeek overspoeld door de mountanbikers

Een verfrissing tijdens de toch was aardig mee genomen Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Vlezenbeek stond weer een heel weekend in het teken van de Hoebelbike en dat was in de hele gemeente te merken. Traditie getrouw kwamen ook heel wat mountainbikers opdagen: voor de 11de Avond- en Nacht MTB tocht meer dan 450 deelnemers, voor de dagtochten meer dan 800

De Hoebelbike vzw die deze sportevenementen organiseert laat jaar na jaar niets aan het toeval over om telkens voor omlopen te zorgen met spectaculaire hindernissen en wat nieuwigheden. Dit jaar waren er nieuwe doortochten over privéterreinen. Zo fietsten de renners dit jaar door de ateliers van schrijnwerkerij Van Overstraeten te Vlezenbeek waar ook een speciaal brugje werd gebouwd.
In Oudenaken bij bedrijf Spinnoy reden ze over een opligger van een vrachtwagen die gevuld was met water. Ook dit jaar was brouwerij Lindemans omgetoverd in een waar fietsparcours. Ook InterArbo, waar Pierre Demesmaeker het de deelnemers telkens niet gemakkelijk maakt, ontbrak dit jaar niet.
 

Voor de eigenlijke Hoebelbike dagtochten op zondag konden de deelnemers zich inschrijven  tussen 7 en 10 uur en kiezen voor tochten van 25, 35, 45, 65 of 75 kilometer. Zoals ook voorgaande edities eindigden de tochten waar ze ook begonnen , op de Baljuwhoeve . Hier kon men ook de fietsen afspuiten en een lekkere pint drinken en wat eten om zich te versterken.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio