Kinderen werden helemaal ondergedompeld in de Karaton ervaring

Leerlingen Don Bosco Sint-Pieters-Leeuw streden met taal

Voor de kinderen van het 3de en 4de leerjaar van Don Bosco Sint-Pieters-Leeuw werd het een hele ervaring Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Educatieve startup Happs maakt een game, genaamd Karaton, om kinderen op een speelse manier te helpen bij het foutloos en vlot lezen en schrijven. Het is een leuk en humoristisch spel waar plezier en educatie worden gecombineerd. Karaton laat kinderen toe te blijven oefenen zonder dat dit aanvoelt als een extra taak.

Een en ander vond plaats in Sporthal Braillard in Ruisbroek. Happs is een team van jonge ondernemers- Hannes en Thomas Hauwaert, uit Sint-Pieters-Leeuw, Gilles Goessens en Olyslager Van Nith- dat een app ontwikkelt voor kinderen met dyslexie en algemene leesproblemen. Het is de beste tool om kinderen plezier te laten beleven en gemotiveerd te houden tijdens het oefenen.

Hannes en Thomas Hauwaert: “ Om ons spel en onze crowdfunding bekend te maken gaan dompelden we een 80-tal kinderen van het 3de en 4de leerjaar van de Don Bosco school in Sint-Pieters-Leeuw in de Karaton ervaring. Voor de middag leefden de kinderen zich uit in een groot spel spelen om de eer van hun koninkrijk te verdedigen. Het spel was een  combinatie van behendigheid, scrabble, leesspelletjes en tactiek. Na de middag gingen we dan meer de creatieve toer op en bedachten de kinderen hun eigen monster voor in het effectieve Karaton spel. Om de dag af te sluiten, maakten ze dan hun eigen harnas uit karton voor een mega kussengevecht. “

Een en ander begon in feite als een schoolproject van “founder” Hannes Hauwaert die zelf heel goed weet wat het is om te vechten met dyslexie. Intussen maakt het team deel uit van Start it é KBC, de grootste start-up community in België.Ook Koen Wauters, zanger, presentator en ambassadeur van Plan België steunt dit educatieve project om het leven van kinderen met dyslexie en leerstoornissen makkelijker te maken.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio