Tweedaagse wordt wel een noodzaak

Toer de Geuze krijgt meer en meer internationale belangstelling

Het werd de bezoekers heel aangenaam gemaakt Foto: hdd.

Beersel - Voor de eerste maal vond de Toer de Geuze, al de twintigste keer georganiseerd door de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren(Horal), plaats gespreid over twee dagen en dit op 6 en 7 mei. En het ziet er naar uit gezien het groeiend succes dat ook in de toekomst zou moeten geopteerd worden voor een tweedaagse Toer de Geuze.

De twee dagen konden Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en bezoekerscentrum De Lambiek een bezoek gebracht worden. Hanssens, Timmermans en Mort Subite openen enkel zondag hun deuren. Voor de twee dagen werden telkens 10 pendelbussen voorzien. Bezoekers konden naar hartenlust van de ene brouwerij naar de andere met zowel de bussen, wagen, fiets of te voet. Brouwerij Boon kon zelfs bezocht worden van uit Halle met de Boot. Opvallend ook het aantal talen dat je begint te horen: uiteraard Nederlands en Frans, maar ook Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Zweeds, Japans en noem maar op!

In samenwerking met de gemeente Beersel werd op het voetbalveld aan bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg een pop-up camping ingericht waar zaterdagnamiddag toch al een vijftal tentjes werden opgesteld. De buurtbewoners van Oud-Beersel kregen allen twee gratis consumpties aangeboden voor “de last” veroorzaakt door de Toer de Geuze. Ook zorgden alle deelnemende lambiekbrouwerijen en geuzestekers voor een eigen programma: o.m. de Paassoldaten en Lembeik Bauve bij Boon, een luchtballon bij Lindemans, Schotse doedelzakmuziek bij Oud-Beersel, enz.

Je kon o.m. proeven van de Oude Geuze Boon Black Label Edition 3 en de Geuze Vandervelden 135 van Oud Beersel. De Horal Oude Geuze Megablend 2017 met een heel mooi design van fles viel duidelijk in de smaak. Ook de hongerigen kwamen overal aan hun trekken. En met de zon al vroeg op de afspraak zaterdag konden de organisatoren zich geen betere start dromen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio