Drie brouwerijen uit de regio waren bij de gegadigden

Eerste Industriana-labels uitgedeeld

Eerste Industriana-labels uitgedeeld

Voor Vlaanderen werden er niet minder dan 17 labels binnen gehaald Foto: hdd.

Beersel - Zopas ontvingen Brouwerij Boon uit Lembeek, Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek en Brouwerij Oud Beersel uit Beersel een Europees Industriana label voor industrieel en technisch erfgoed.

Dank zij de goede internationale contacten en de samenwerking met E-Faith, de Europese Federatie van Verenigingen voor Industrieel en Technisch Erfgoed, kan de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie, Vlaanderen-Brussel(VVIA) meewerken aan het Europees project “Genius Loci”. Dat wil het erfgoed van kleine en middelgrote bedrijven in het licht stellen en ontsluiten. Aan het project werken o.a. ook organisaties mee uit Italië, Malta, Spanje, Hongarije, e.a….

Omdat je niet alles tegelijk kunt aanpakken, werden er drie thema’s gekozen om rond te werken: traditionele textielproductie en het vervaardigen van textiel vezels(vlas, hennep, …), de verwerking van klei en de productie van alcoholische dranken en gedistilleerd. Vervolgens werden organisaties, beheerders van sites en musea aangezet om hun kandidatuur in te dienen voor een Industriana, (h)erkenningslabel dat in het kader van dit project uitgedacht werd. Dit label bevat een QR-code waarmee voorbijgangers via hun smartphone dan informatie kunnen opvragen.

VVIA haalde voor Vlaanderen 17 labels binnen. Voor de regio dus Brouwerij Boon, Brouwerij Lindemans en Brouwerij Oud Beersel. Deze werden in de gerenoveerde brouwzaal van “De Hoorn” in Leuven aan de geselecteerden overhandigd.

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio