Lionsclub Zenne en Zoniën zorgt voor extra duwtje in de rug

Vier woonzorgcentra kopen samen “De Tovertafel” aan

Vier woonzorgcentra kopen samen “De Tovertafel” aan

De Tovertafel werd voorgesteld in aanwezigheid van leden van het gemeente- en OCMW bestuur van Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, directies van de betrokken woonzorgcentra en afgevaardigden van de sponsorende Lions Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Vier woonzorgcentra in Beersel, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw gaan op een unieke manier samenwerken. Voor hun bewoners met dementie kopen ze samen ‘De Tovertafel’ aan. Ze worden hierbij ondersteund door de Lionsclub Zenne en Zoniën die 2500 euro schenkt aan dit project.

De Tovertafel is een stimulerend speels product voor ouderen met dementie.
Lichtprojecties op tafel reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren zowel de fysieke activiteit als de sociale interactie. Dit technologisch topproduct is ontwikkeld aan de Technische Universiteit Delft, voor een groot deel in samenwerking met de doelgroep zelf.
 

Het project werd voorgesteld in WZC De Ceder in Beersel, in aanwezigheid van leden van het gemeente- en OCMW bestuur van Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en directies van de betrokken woonzorgcentra. Sonia Van Wanseele(CD&V), OCMW-voorzitter Beersel: “OCMW WZC De Ceder van Beersel, OCMW WZC De Groene Linde van Sint-Genesius-Rode en OCMW WZC De Zilverlinde van Sint-Pieters-Leeuw en QALY@Beersel nodigen elk 3 maanden per jaar hun bewoners met dementie uit rond De Tovertafel. De Tovertafel verdwijnt dan 9 maanden en komt hierna met hernieuwde aandacht het WZC terug binnen. Zo wordt De Tovertafel permanent intensief gebruikt en bereikt ze veel mensen met dementie. “

De vier woonzorgcentra zijn duidelijk blij met deze samenwerking. De directies zijn het er over eens: “Het is fijn werken en aangenaam wonen in een woonzorgcentrum. Woonzorgcentra komen te vaak negatief in het nieuws. Contacten tussen directies, verpleegkundigen, ergotherapeuten en kinesisten van onze 4 woonzorgcentra zullen verrijkend zijn én voor de bewoners én voor het personeel. “

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio