Scoren zowel met Kriek als Geuze

Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek valt eens te meer in de prijzen

Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek valt eens te meer in de prijzen

Uiteraard zijn zowel Dirk als Geert Lindemans in hun nopjes met de internationale waardering Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - In Londen werden de World Beer Awards uitgereikt. Het gaat hierbij om het eerste luik van de awards, waarbij alle brouwers te horen kregen wie zichzelf in eigen land een jaar lang de ‘beste’ mag noemen, en aldus mag pronken met het bijhorende logo op de flesjes.

Per categorie wordt voor elk land een ‘country winner’ gekozen, gevolgd door de aankondiging van de laureaten van de gouden, zilveren en bronzen medailles. Brouwerij Lindemans won voor zowel de categorie ‘Gueuze’ als voor de categorie ‘Kriek’ de award van ‘Country Winner’. 

“Vandaag de dag gaat het heel goed met de lambiekbrouwerijen. Meer dan ooit dragen bierliefhebbers traditionele waarden hoog in het vaandel en gaan ze op zoek naar de meer complexe, authentieke smaken. Om de eeuwenoude traditie in stand te kunnen houden blijft de familie Lindemans meer dan ooit investeren in de productie en kwaliteit van lambiek, Oude Gueuze en Oude Kriek”, zegt Dirk Lindemans, Gedelegeerd Bestuurder van de brouwerij. 

“We zijn zeer verheugd om als Belgiës beste gekozen te worden in de prestigieuze categorieën ‘Kriek’ en ‘Gueuze’. Het is na de vele bekroningen van voorgaande jaren een genoeglijke bevestiging dat onze Cuvée René ‘Oude Kriek’ en ‘Oude Gueuze’ geapprecieerd worden” aldus Geert Lindemans, eveneens Gedelegeerd Bestuurder.

Naast de winnaars per land werden ook de winnaars per stijl bekend gemaakt. Voor de grote finale is het echter nog wachten tot 21 september 2017. Het mag worden gezegd, de familie Lindemans is de ambachtelijke brouwprocessen altijd trouw gebleven. Met 39 medewerkers – allemaal deel van de familie- wordt er hard gebouwd aan (inter)nationaal succes. In 2016 produceerde Lindemans ruim 99.000 hectoliter. 60% van de productie wordt geëxporteerd naar een 40-tal landen waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland, Rusland, China en Japan. De voorbije jaren nam de verkoop aan het buitenland fors toe.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio