Wim Stas dirigeert en Lisette Detroch presenteert

Aperitiefconcert Brassband Alsemberg wordt dit jaar “The President’s Choice”

Aperitiefconcert Brassband Alsemberg wordt dit jaar “The President’s Choice”

Het aperitiefconcert van Brassband Alsemberg is al een hele traditie Foto: hdd.

Beersel - Waar je de zondagmiddag ook eet, thuis of op het restaurant, wordt er meestal tijd gemaakt voor een lekkere aperitief. Dank zij Brassband Alsemberg kan dit extra muzikaal opgeluisterd worden. Hun aperitiefconcert is in Beersel niet meer weg te denken.

Zondag 22 oktober om 11 uur in de Meent te Alsemberg concerteert Brassband Alsemberg mèt aperitief onder de titel : 'the President's Choice'. Erevoorzitter Luc Oscé bracht de idee aan om het programma op te bouwen rond de Amerikaanse componist George Gershwin (1896-1937). Kenmerkend voor Gershwins muziek is de mix van klassieke muziek en jazz. De Rhapsody in blue is door het publiek zeer geliefd en krijgt de nodige aandacht in een keurige bewerking voor brassband. Dirigent Wim Stas zal Summertime uit de opera Porgy and Bess uitvoeren op zijn geliefde soprano-cornet. Op het programma tevens drie andere solistische werken. Met het aantreden van solisten uit het orkest zet de brassband van Alsemberg een tendens van de aperitiefconcerten van de jongste jaren verder : muzikanten, meestal stevig geschoold in de Academie Orfeus, mogen van de dirigent hun kunnen laten horen.

Plaatselijk kunstenaar en tevens basspeler van de band Wilfried Oscé maakte een schilderij voor de affiche : een portret van Gershwin, druk bezig met het schrijven van muziek en tegelijk dromend van onsterfelijke muziek 'in blue'. Dit concert heeft de steun en medewerking van het Beersels gemeentebestuur en meerdere plaatselijke handelaars. De toegang bedraagt 10 euro in voorverkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de muzikanten of via info@brassbandalsemberg.be. 12 euro aan de ingang. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Voor de toehoorders wordt er een gratis aperitief voorzien.

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio