Ook live-bands, kinderanimatie en muzikale reuzenstoet

Opnieuw wordt grote rommelmarkt voorproefje van jaarmarkt Dworp

Opnieuw wordt grote rommelmarkt voorproefje van jaarmarkt Dworp

De eerste rommelmarkt als aanloop naar de jaarmarkt werd onmiddellijk een succes Foto: hdd.

Beersel - Op zondag 15 oktober geeft het Dworps jaarmarktcomité haar dorpsgenoten al een voorproefje op de eigenlijke jaarmarktdag op 17 oktober. Voor de tweede keer zet ze haar schouders onder de organisatie van een grote rommelmarkt. De markt wordt opgeluisterd door live-bands, kinderanimatie en een muzikale reuzenstoet.

De rommelmarkt vindt plaats van 9u tot 16u in de Vroenenbosstraat en de Kerkstraat. Een standplaats inschrijven is gratis via info@jaarmarktdworp.be Terzelfdertijd vindt in de feesttent de kinderrommelmarkt plaats waar om 14u Pipo en Pipette de lachspieren van de allerkleinsten op de proef stelt. Het jaarmarktcomité dompelt de kinderen ook onder in de wondere wereld van de volksspelen.

Om de dorpsreuzen Juul, Anna en Piet in de kijker te zetten, toert het jaarmarktcomité tijdens de rommelmarkt met haar drie mascottes door alle uithoeken van het dorp, onder muzikale begeleiding van oude tractoren en de Volkswagen Bus Friends. “Na de massa’s positieve reacties van vorig jaar konden we niet anders dan de reuzenkaravaan opnieuw als jaarmarktingrediënt op het menu van de Dworpenaars zetten. Bedoeling is ook om onze dorpsgenoten warm te maken om op jaarmarktdag af te zakken naar het centrum”, aldus Klaas Slootmans van het Jaarmarktcomité.

Wie het hoogtepunt van dit folkloristisch spektakel wil bijwonen: de reuzenkaravaan zal zondag 15 oktober omstreeks 13u45 aankomen aan de pastorijtuin. Kortom, een prachtige voorbode voor de hoogdag op dinsdag.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio