Iedereen komt aan zijn/haar trekken

Jaarmarkt Dworp presenteert een bomvolle affiche

Jaarmarkt Dworp presenteert een bomvolle affiche

Het Jaarmarktcomité zorgt voor een goed gevuld programma Foto: hdd.

Beersel - Vindt de eigenlijke jaarmarkt plaats op dinsdag 17 oktober( traditioneel de dinsdag na de derde zondag van oktober), zijn er ook heel wat nevenactiviteiten gespreid over een extra lang weekend. Het is nu eenmaal zo dat het Jaarmarktcomité het centrum van Dworp onder dompelt in een bruisend bad van gezelligheid, zowel 13-14 15 en 17 oktober.

Vrijdag 13 oktober om 20u brengt toneelgezelschap “Waaile van Dwoeurp” “De begrafenis van Pie Mettekou” in de verwarmde tent in de pastorijtuin(Vroenenbosstraat). Zaterdag 14 oktober eerste kermisdag, is ook de eerste dag van de grote vogeltentoonstelling in Sint-Victor Dworp(ook zondag en dinsdag). Gemeentelijke Basisschool Dworp organiseert een eetfestijn in Ons Huis(ook zondag). In de feesttent(pastorijtuin) van 19u-21u kinderfuif en aansluitend Chirofuif.

Zondag 15 oktober, tweede kermisdag, vindt van 9u tot 16u in de Vroenenbosstraat  een grote rommelmarkt plaats met live muziek en animatie. Voor de kinderrommelmarkt en optreden Pipo en Pipette moet men in de tent(pastorijtuin) zijn. De Kunsttentoonstelling staat opgesteld in  de Gemeentelijke basisschool(ook dinsdag) en ook de Dworpse reuzen maken hun opwachting. Om 15u brengt “Waaile van Dewoeurp” “De begrafenis van Pie Mettekou” in de Vredezaal(dinsdag om 14u30).

Dinsdag 17 oktober is het al vanaf 8u “volle bak” met vogeltentoonstelling, expositie van oude tractoren, dixieband, hoefsmid, volksspelen, live-muziek aan de Konijnenhoek en elders, cartoonist, enz…. Vanaf 10u wedstrijden voor paarden , vee en klein vee. In het Poortgebouw van de pastorij “De Dworpse Eskapade 40 jaar later”, tentoonstelling van het Heemkundig Genootschap. Kindertentoonstelling “Maat van het klimaat” in de Gemeentelijke basisschool en muziek- en dansgelegenheid in de feesttent. Vanaf 11u30 in Ons Huis eetfeest Jaarmarktcomité en vanaf 21u live-optreden coverband en aansluitend fuif in de feesttent.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio