Is een record

Meer dan 160 wandelaars wandelden mee op “Dag van de Trage Weg”

Meer dan 160 wandelaars wandelden mee op “Dag van de Trage Weg”

De vele wandelaars werden in vier groepen onderverdeeld en konden allen o.m. genieten van de opgewaardeerde Weikes Foto: hdd.

Beersel - De gemeente Beersel en de Milieuraad Beersel organiseerden zondag 15 oktober opnieuw een 10.000 stappenwandeling langs Beerselse trage wegen. Dit jaar werd verzameld in de Gemeentelijke basisschool van Dworp.

Voor deze editie mochten de organisatoren rekenen op de medewerking van Natuurgidsen Zuid West Brabant, Natuurpunt Beersel, Streekvereniging Zenne en Zoniën en vzw LOGO Zenneland. Kwamen de voorgaande jaren telkens zowat 120 à 130 wandelaars opdagen, was men nu, niettegenstaande meerdere activiteiten in de gemeente,  met meer dan 160. Een record!

Dit jaar werd o.m. het vernieuwde en gedeeltelijk verplaatste Hendrik Conscience wandelpad in de kijker geplaatst. Zo konden de deelnemers aan de wandeling kennis maken, door de invoering van het Land van Teirlinck project, met de opwaardering van de Weikes. Zo onderging de Kapittelbeek een grondige hermeandering, waardoor het landschap er nog mooier is op geworden. Ook werd er een natuurleerpad aangelegd. Na de wandeling konden de wandelaars genieten van een tas warme soep of een streekbiertje.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio