Van ’s morgens vroeg al op de koppen lopen

Jaarmarkt Dworp lokt record aantal bezoekers

Het nodige werd gedaan door de gemeente om mogelijke terroristen te ontmoedigen Foto: hdd.

Beersel - Het Jaarmarktcomité van Dworp kon zich geen beter weer dromen: niet te warm en af en toe een spaarzaam zonnetje of met andere woorden “een ideaal jaarmarkt weertje”. Heel veel volk dus, waarvan een groot gedeelte de ganse dag op de jaarmarkt bleven rondslenteren en er voor zorgden dat ze niet hongerig en met dorst terug huiswaarts keerden.

Begonnen de wedstrijden voor paarden, vee, pluim- en kleinvee pas om 10u waren de jaarmarktgangers al vroeger op de afspraak. Traditioneel stonden de marktkramen en andere standen opgesteld langs beide zijden van de Alsembergsesteenweg. Al van 9u moest je je af en toe al door de massa wringen. En het volk bleef maar toestromen, een goede parkeerplaats vinden werd al vlug een probleem.

Uiteraard bleef het niet alleen bij allerhande wedstrijden voor dieren. Er vonden nog heel wat neven activiteiten plaats. In het Poortgebouw van de pastorij  liep de tentoonstelling “De Dworpse Eskapade 40 jaar later” van het Heemkundig Genootschap. Kindertentoonstelling “Maat van het klimaat” in de Gemeentelijke basisschool. Vanaf 11u30 in Ons Huis eetfeest Jaarmarktcomité. “Waaile van Dewoeurp” speelde voor de derde maal dit jaarmarktweekend “De begrafenis van Pie Mettekou” en er was ook nog een kunsttentoonstelling en de traditionele vogeltentoonstelling. Om 21u was er nog een live -optreden van cover-groep voorzien met dansgelegenheid.

 

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio