Onder het motto “Duurzaam smaakt”

Beersel organiseert beurs over duurzame voeding

Beersel - De gemeente Beersel, het Voedselteam Beersel, Bezoekerscentrum “De Lambiek”, en de Oxfam wereldwinkel organiseren op zaterdag 21 oktober een beurs over duurzame voeding in de gemeentelijke feestzaal van Beersel Hoogstraat 1 1650 Beersel.

Onder het motto “Duurzaam smaakt” bieden ze er tussen 14u en 17u gratis  workshops, proeverijen en infosessies aan rond lokale, faire, ecologische en gezonde voeding. Wat we eten heeft een grote impact op de planeet en op de leefomstandigheden van mensen in het Zuiden. Steeds meer mensen kiezen daarom voor duurzame voeding: ze eten wat minder vlees, kopen seizoensgebonden en lokale producten, en kiezen voor fairtrade.

Met de beurs “Duurzaam smaakt!”  willen de organisatoren vooral benadrukken dat kiezen voor duurzame voeding niet alleen goed is voor onze planeet, maar dat het ook gewoon eenvoudig, gezond en lekker is. Op het programma staan onder andere een workshop duurzame spreads & dips maken, een proefatelier bier & chocolade, een kinderworkshop “(H)eerlijke tussendoortjes”, een infosessie over de nieuwe voedingsdriehoek, workshops powersmoothies maken en nog veel meer. Het volledige programma is terug te vinden op www.beersel.be/duurzaamsmaakt.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio