Dit jaar werd 4.219,72 euro bij elkaar gezwommen

24 uren zwemmarathon blijft Sint-Pieters-Leeuw boeien

© hdd.

De 24 uren zwemmarathon in Sint-Pieters-Leeuw voor het goede doel , al een hele traditie, blijft het doen. En meer nog, jaar na jaar blijft het een succes en komen heel wat zwemmers opdagen, van jong tot oud.

Hugo Deville

Vorig jaar zwom men samen 1.509,9 km en kon men het goede doel steunen met 5.853 euro. Elke kilometer die wordt gezwommen telt en wordt gesponsord door handelaars, bedrijven en sympathisanten. In het verleden werd er al gezwommen voor o.m. Beyound the Moon, De Okkernoot en vorig jaar voor de Foundation Jana De Koker.

Dit jaar kwam de zwemmarathon traag op gang, maar door de massale deelname van de kinderen van de Vrije Basisschool St Lutgardis kwam er toch schot in de zaak. Dit jaar werd het wel wat minder met een totaal aantal gezwommen kilometers van 1.281 km. Gevolg was uiteraard dat het bedrag van de cheque of 4.219,72 euro wat lager lag. Maar toch nog een leuk bedrag voor het goede doel.

Dit jaar dook men het water van het zwembad van het Wildersportcomplex in voor het revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. Met de opbrengst van de zwemmarathon wil men mee helpen aan de inrichting van een snoezel- en speelruimte voor kinderen die er revalideren en naar school gaan. En ook een nieuwigheid dit jaar: tussen 00.00 u en 6 uur werd de zwembadverlichting gedoofd en werd er gezwommen in een gezellige sfeer van fluo-en blacklight.

Telkens worden de beste zwemmers van de zwemmarathon in de bloemetjes gezet. De oudste deelnemer, hij heeft wel een abonnement genomen, was eens te meer Jean-Baptist Roosemont-97 jaar oud!- die 2km 50 m zwom. Maarten Carremans zwom 47 km, Arko Heye 33, 3 km en Sofian El Yazidi 32,6 km.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio