Beersel gaat voluit voor meer duurzame energie

“Zonneceldonoren” wordt volgende stap van “Beersel wekt op”

“Zonneceldonoren” wordt volgende stap van “Beersel wekt op”

Het project zonneceldonoren werd voorgesteld in Domein Rondenbos te Alsemberg Foto: hdd.

Beersel - Onder de naam “Zonneceldonoren” lanceert de gemeente Beersel in samenwerking met Woonpunt Zennevallei en de provincie Vlaams-Brabant een uniek sociaal-ecologisch crowdfundingproject om zonnepanelen op sociale woningen te plaatsen.

Het project “Zonneceldonoren” werd voorgesteld in Domein Rondenbos te Alsemberg. Het woord werd o.m. gevoerd Veerle Leroy(sp.a-Groen), Beersels schepen van o.m. Leefmilieu, een afgevaardigde van Deputé Tie Roefs en directeur van Woonpunt Zennevallei Bart Vranken.

Het project “Zonneceldonoren” maakt deel uit van de campagne “Beersel wekt op”: een verzamelnaam voor tal van projecten die inwoners, bedrijven, verenigingen, enz. aanmoedigen en ondersteunen om meer hernieuwbare energie op te wekken. De gemeente Beersel krijgt voor het project “Beersel wekt op” een subsidie voor duurzame milieu- en klimaatprojecten van de provincie Vlaams-Brabant.

Het is een feit, één op vijf Belgische gezinnen leeft in energiearmoede. Ze kunnen zich onvoldoende energie permitteren om in hun basisbehoeften te voorzien. Zonnepanelen kunnen de elektriciteitsfactuur voor energiearme gezinnen verlichten, maar vaak ontbreekt het aan de mogelijkheid om hierin te investeren. Het project “zonneceldonoren” wil via crowdfunding zonnepanelen op sociale woningen plaatsen. Voor 5 euro kan men één zonnecel schenken. Per 60 zonnecellen kan een zonnepaneel aangekocht worden. Wie de actie wil steunen kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE55 8939 4406 9844 met mededeling “zonneceldonoren”.

Voor meer info kan men steeds terecht op www.beerselwektop.be , beerselwektop@beersel.be en tel. 02/359.17.55.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio