Schepen Veerle Leroy(Groen) lijsttrekker en kandidaat-burgemeester

Groen en sp.a trekken in Beersel terug in kartel naar de kiezer

Groen en sp.a trekken in Beersel terug in kartel naar de kiezer

De ambities van lijsttrekker Schepen Veerle Leroy reiken duidelijk verder dan gewoon lijsttrekker Foto: hdd.

Beersel - Zopas hebben de voorzitter van Groen Jan Steyaert en deze van sp.a Gert De Ceukelaire bekend gemaakt dat de plaatselijke afdelingen van Groen en sp.a opnieuw, zoals bij vorige gemeenteraadsverkiezingen, in kartel naar de kiezer trekken.

Beide heren zijn het er over eens : “Ons kartel heeft er vijf uitstekende jaren opzitten. We wegen boven ons gewicht op het Beersels beleid en dit vertaalt zich in heel wat mooie realisaties. Daarom bundelen we nogmaals onze krachten met Veerle Leroy (Groen) als trekker. Samen werken wij aan een sterke lijst met een aantal verrassende nieuwe gezichten.”

Het vertrouwen is groot en de verwachtingen hoog gespannen: “Wij willen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen aanzienlijk groeien zodat wij onmisbaar worden om een meerderheid te vormen. Het onevenredig kiessysteem zorgt er immers voor dat een paar honderd stemmen de krachtsverhoudingen stevig kunnen wijzigen. Wij zijn in Beersel nu al de derde grootste Vlaamse fractie en na de verkiezingen willen wij als kingmakers mee bepalen met welk programma en met welke partijen we Beersel van 2019 tot 2024 samen zullen besturen” , zeggen Jan Steyaert (Voorzitter Groen) en Gert De Ceukelaire (Voorzitter sp.a) in koor.

“Maar onze ambities reiken verder”, verklaart lijsttrekker Veerle Leroy (Groen), momenteel schepen van Milieu, Land van Teirlinck, patrimonium, energie, afvalbeheer, Noord-Zuidwerking. “ Als de kiezer de kaarten grondig herverdeelt, wil ik graag het voortouw nemen om de eerste vrouwelijke Burgemeester van Beersel te worden. Ik heb in 2012 mijn job opgegeven om mij als Schepen voltijds in te zetten voor onze gemeente.  En wij kunnen bogen op een mooi parcours maar er ligt nog heel veel werk op de plank. Daarom vragen wij een duidelijk mandaat van de kiezer om onze gedeelde visie op open ruimte, mobiliteit, energie- en sociaal beleid de komende jaren nog beter te vertalen in lokaal beleid. En dat kan je het best als burgemeester én als bruggenbouwer met ervaring in de gemeentepolitiek met het doorzettingsvermogen van een sterke vrouw die dicht bij de mensen staat. Wij werken goed samen met burgemeester Vandaele. Maar van hem zijn we niet zeker of hij nog eens zes jaar wil volmaken? Onze gemeente verdient in elk geval beter dan een plaatsvervangende burgemeester die wel de stoel van minister Weyts warm moet houden maar waarvan we de naam nog niet mogen weten.”

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio