Nog meer peters en meters worden gezocht

Eerste buurt ruilboekenkastje in gebruik genomen

Eerste buurt ruilboekenkastje in gebruik genomen

Bij de in gebruik name van het eerste ruilboekenkastje in Beersel, kwamen heel wat buurtbewoners opdagen Foto: hdd.

Beersel - Op vraag van de buurtbewoners werd een eerste ruilboekenkastje geplaatst in Beersel aan de Kegelbaan op de Elsemheide in Alsemberg. Er volgen nog meer ruilboekenkastjes op verschillende locaties in de vijf deelgemeenten van Beersel.

Het is simpel: Ruilboekenkastjes: neem een boek, geef een boek of waar iedereen een boek uit de eigen boekenkast kan ruilen voor een ander boek. Het principe van boekenruil komt overwaaien uit de VS, maar is ondertussen ook populair in Nederland en al vele Vlaamse gemeenten.

Het idee achter de ruilboekenkastjes is dubbel: “duurzaamheid”, namelijk een tweede leven geven en in combinatie met “sociale cohesie” of het nastreven van meer interactie tussen buurtbewoners. De ruilboekenkastjes die de gemeente Beersel nu laat plaatsen –werden gemaakt door de eigen technische uitvoeringsdiensten  van de gemeente- zijn er trouwens gekomen op vraag van een aantal buurtbewoners verspreid over de verschillende deelgemeenten.

De kastjes worden beheerd door bib Beersel in samenwerking met adoptiepeters en – meters uit de buurt. Die houden een oogje in het zeil: houden het kastje proper, signaleren defecten en vandalisme, controleren de inhoud, verwijderen wat er niet thuishoort en vullen aan indien nodig, dit alles i.s.m. de bib.

Het eerste gemeentelijk ruilboekenkastje dat in gebruik genomen wordt, staat aan de kegelbaan van de Elsemheide te Alsemberg. Buurtbewoonster Christine Timmerman is adoptiemeter, bijgestaan door Jorunn Luyckx.

De komende weken worden ruilboekenkastjes(er werden er al 16 klaargemaakt) geplaatst op volgende locaties: Alsemberg: Winderickxplein en ingang domein Rondenbos, Beersel: feestzaal, Nering en station, Dworp: oud gemeentehuis en achter de kerk, Huizingen: Huis van het Kind en station en Lot: station en chalet(Over de Vaart).

“Adopteer” je graag één van die kastjes? Stel je kandidatuur via bibliotheek@beersel.be . Info: Christine Descamps Christine.descamps@beersel.be tel. 02/359.16.26.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio