“Feest in Rode” “Rhode en Fête” de gulle schenker

Dagcentrum De Poel krijgt cheque van 3.000 euro

Dagcentrum De Poel krijgt cheque van 3.000 euro

Iedereen in zijn nopjes met deze cheque met het mooie bedrag van 3.000 euro Foto: hdd.

Sint-Genesius-Rode - In de lokalen van dagcentrum De Poel Kerkeveldweg 100 te Sint-Genesius-Rode kwam Bernard Van den Heuvel, voorzitter van “Feest in Rode- Rhode en Fête “een cheque overhandigen met het mooie bedrag van 3.000 euro.

“Feest in Rode” “Rode en Fête” is een rommelmarkt met vandaag 850 staanplaatsen die al 30 jaar bestaat en jaarlijks plaats vindt “boven de spoorweg” in Sint-Genesius-Rode. Het was voorzitter Bernard Van den Heuvel die een cheque van 3.000 euro kwam overhandigen in de lokalen van dagcentrum De Poel aan de mensen van de vriendenkring.

Louis Chabert, voorzitter Vriendenkring De Poel Rode: “Wijzelf zijn als Vriendenkring- met nog Roland Swalens, Greta Vandenplas, Jean Janssens, José Konings en Freddy Steens-  al meer dan 20 jaar actief voor het dagcentrum van De Poel te Rode. Met het organiseren van diverse activiteiten kunnen wij ons steentje bijdragen om aan de noden van deze vzw tegemoet te komen. Ons doel is mede te zorgen dat onze kwetsbare gasten kunnen genieten van een aangepaste en verbeterde accommodatie. Zonder enige schroom mogen we zeggen dat we hierin, met ons klein groepje, geslaagd zijn en dat de directie van De Poel ons hiervoor zeer dankbaar en erkentelijk is. “

vzw De Poel beheert drie dagcentra: Schepdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Sint-Genesius-Rode, en twee wooncentra met kortopvang te Ternat en te Ruisbroek. Dagelijks worden er zo'n 180 personen met een beperking opgevangen, gaande van licht, matig tot ernstig, die om verschillende redenen (o.a. te hoge productienormen), niet in een beschutte werkplaats terecht kunnen. Elk dagcentrum is verdeeld in leefgroepen en iedere leefgroep heeft zijn eigen werking en een aanbod van ateliers.

Louis Chabert: “De laatste twee jaar heeft ons centrum van Rode zich gefocust op het begrip “arbeid”, echter arbeid zonder enige vorm van prestatie- en/of tijdsdruk. Zo kunnen onze gasten ingeschakeld worden in een nieuwe industriële keuken en in een lokaal voor manuele vaardigheden. De omgang en begeleiding binnen De Poel is gebaseerd op de begrippen “respectvolle bejegening” en “eerbied voor de eigenheid van elk individu”. De gasten worden begeleid op het vlak van fysieke conditie en mentale, sociale en emotionele vaardigheden, met als doel de levenskwaliteit van elke gast te optimaliseren. “

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio