Allerhande muzikale optredens zorgen voor de ambiance

“Beschieting van het Kasteel van Beersel anno 1489” gaat gepaard met Lambiekfeest

“Beschieting van het Kasteel van Beersel anno 1489” gaat gepaard met Lambiekfeest

Uiteraard wordt het Kasteel van Beersel niet "met scherp" beschoten Foto: hdd.

Beersel - In samenwerking met vzw Den Troep organiseert het gemeentebestuur van Beersel eind juni een historische evocatie van de ‘Beschieting van het Kasteel van Beersel anno 1489’. Zwaarbewapende krijgslieden, ridders met blinkende harnassen, ijverige ambachtslui, vloekende kanonniers, spiedende boogschutters op de kantelen, jammerende jonkvrouwen en roffelende trommelaars laten ons de duistere Middeleeuwen herbeleven.

Of het garnizoen in het belegerde kasteel kan standhouden tegen de bulderende kanonnen kan je met eigen ogen HERBELEVEN op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli.  Tezelfdertijd wordt op de parking van het kasteel het traditionele Lambiekfeest gehouden. Aan verschillende standjes kan je genieten van lekkere geuze, kriek of lambiek en proeven van culinaire streekproducten. Bovendien word je tussendoor vergast op muzikale optredens van Emballage Kado en Tanara Folk. Ideaal om de vakantie goedgemutst in te zetten.

Zaterdag 30 juni vindt al de opening van het kasteel plaats en het soldatenkamp voor het publiek, vanaf 10u30 en tot 12u komen de belegeraars aan. Tot 14u30 kan men ook kennis maken met het kampleven en het kasteelleven. Het Kasteel van Beersel wordt beschoten van 15u tot 17u39. DE kasteelweide wordt gesloten voor het publiek zaterdag om 18u en zondag om 17u30.

Tickets kosten 8 euro in voorverkoop en slechts 3 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar (10 euro en 5 euro aan de kassa). Peuters jonger dan 4 jaar krijgen gratis toegang. Het volledige programma en de tickets zijn vanaf 15 mei tot 29 juni beschikbaar via www.visitbeersel.be. Het Lambiekfeest is gratis toegankelijk voor eenieder van 10u tot 21u.

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio