Solidariteit in de hoogste macht

Drogenbos staat op één lijn voor Kâmil

Drogenbos staat op één lijn voor Kâmil

De klasgenootjes van Kâmil hopen dat hij in september terug is Foto: hdd.

Drogenbos - Momenteel is in Drogenbos één naam die de gemoederen beroert en de bevolking aanzet tot actie, deze van Kâmil, een jongetje van 4 jaar die bij een ernstig ongeval een beentje verloor en een vinger kwijt is. Dit ongeval vond plaats in april en tot op heden onderging hij al 19 operaties.

Kâmil (4 jaar) zit in de tweede kleuterklas van de Franstalige gemeenteschool ”Le Petit Chemin”. Ze zijn thuis met vier en zijn echte Drogenbossenaren. En in de maand april sloeg het noodlot toe, een spijtig ongeval waarbij Kâmil een beentje en een vinger verloor. Sindsdien onderging hij al 19 operaties met huizenhoge medische kosten tot gevolg……..

Laetitia Cornelis, directrice van “Le Petit Chemin”: “ In het verleden konden we steeds rekenen op de ouders van Kâmil. Zo is zijn vader heel handig en bouwde mee een hut in onze school. Wij willen nu dan ook ons steentje bijdragen om de medische kosten, die al heel hoog opliepen” te helpen dragen.

De handen werden in elkaar geslagen: de Franstalige en Nederlandstalige gemeenteschool, het oudercomité van “Le Petit Chemin”, heel wat inwoners en uiteraard het gemeentebestuur staken de handen uit de mouwen en brachten de solidariteitsbal aan het rollen. Zo zocht en vond de gemeente al sponsors en schepen Myriam Claessen: “ook wat logistiek en dergelijke betreft brengen wij ook ons steentje bij. Wij zijn maar een kleine gemeente, maar met een groot hart!”

Zondag 24 juni, van 12u tot 17u, vindt er een benefietdag plaats in en rond het gemeentelijk Paviljoen Grote Baan 247 Drogenbos. De honger wordt er gestild en de dorst gelest, ballonnen worden opgelaten, er zijn speelvoorzieningen voor de kinderen en je kunt er steunkaarten kopen. Vanaf 13u is ook Julie Compagnon aanwezig. Men kan ook storten/overschrijven op rek. BE 32 0682 4186 7002 met de vermelding voor Kâmil+naam.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio