Samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd

Drie Fonteinenbrug was aan de orde op gemeenteraad

Drogenbos - Op de jongste gemeenteraad van Drogenbos werd een algemene samenwerkingsovereenkomst voor het project “Bouw van de Drie Fonteinenbrug en ontsluitingswegen” goedgekeurd. Ook hetzelfde wat het principieel akkoord ontwerp en fietsvoorzieningen betreft. LB Drogenbos Plus en Sophie Dedieu stemden ja, UF onthield zich.

Deze nieuwe brug moet de ontsluiting van de bedrijvenzone nabij de Ring rond Brussel tussen de Bergensesteenweg(N6) en het kanaal naar Charleroi verbeteren. De zone rond het kanaal zal daarmee aantrekkelijker worden voor watergebonden bedrijvigheid en tegelijkertijd zal het lokale verkeer vlotter en veiliger worden. Toelichting over het dossier werd op de gemeenteraad gegeven door schepen Steve Roobaert(LB Drogenbos Plus).

Een eerste fase van de werken werd nu al opgestart: er wordt werk gemaakt van ophopingen op de linkeroever en worden er buffergrachten, fietspaden en wegenis aangelegd. In de tweede fase, gepland voor het najaar van 2019, volgen de bouw van de landhoofden op beide oevers, de bouw van de brug zelf en de aanleg van de ontsluitingswegen en de fietshelling op de rechteroever(grondgebied Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos). Wat het onderhoud van de fietspaden betreft, daar zorgen zowel Drogenbos als Sint-Pieters-Leeuw voor. Als alles probleemloos verloopt, kan de nieuwe brug in het najaar van 2021 in gebruik genomen worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio