Krijgt jaar na jaar meer bezoekers

Het (gratis) succesverhaal van Afrikaans Feest in Lot blijft duren

Het talrijke publiek genoot van een gezellige namiddag Foto: hdd.

Beersel - Na het grote succes van de voorbijgaande jaren vond er opnieuw ‘Afrika Feest’ plaats, een gratis Afrikaans festival in de Frans Walravensstraat te Lot., meer bepaald in en rond de Chalet.

Vanaf 14u kon men  genieten van uitstekende live muziek: Beerselaar Ibou Ka en zijn groep YIM speelden West-Afrikaanse Afro-Reggae en Tangawissi bracht Afro-Funk met invloeden uit heel Afrika. Shekina Gospel was terug van de partij met hun onweerstaanbare Congolese Gospel en Soukous. Tussendoor zorgden de percussie van de Fanfakids en de plaatjes van Kin E Bouger (Yoan Yangassa & Pierre Nkamba) dat niemand te vaak stil stond.

Aan het buffet en de bar kon men opnieuw proeven van enkele Afrikaanse specialiteiten. Nieuw op de drankkaart waren huisgemaakte gemberdrank en bissap. Voor wie houdt van Afrikaanse spulletjes was er nu een Afrikaans marktje. Voor families met kinderen werd er gezorgd voor een springkasteel, een knutsel- en verfatelier, een schminkstand en een voorleeshoek. Ook vonder er allerhande workshops plaats.

Afrika Feest is een organisatie van de Gemeente Beersel samen met de Beersels-Congolese vzw’s A.F.A.D.S & SAJ, de Beersels-Kameroense vzw SISONGO en AIF+. De opbrengst van het festival gaat naar de werkingen van de vzw’s in België en in hun thuisland.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio